Igračke za nicanje zuba - Multi-Mam RS


Igračke za nicanje zuba

Kada birate igračke za nicanje zuba za vašu bebu, postoje određena pravila koja morate imati na umu. Naravno, jedan od glavnih faktora je da li je glodalo pogodno za vaše dete i da li može da pomogne sa ublažavanjem simptoma. Međutim, bezbednost uvek treba da bude prva i iznad svega – zbog čega smo sastvili listu stvari koje treba da proverite kada tražite glodalicu za vašu bebu u moru igračaka za nicanje zuba.

Čuvajte se sledećih materijala

  • Plastične glodalice, posebno ako sadrže BPA, PVC ili ftalate.
  • Obojene glodalice napravljena u Kini mogu sadržati olovo, pa je najbolje izbegavati ih
  • Bilo kakave glodalce koje ne izgledaju dobro napravljeno ili imaju delove koji mogu da se odlome i da predstavljaju potencijalnu opasnost od gušenja

Najbolje bi bilo da izbegavate i keks za nicanje zuba. Šećer od kog se sastoji većini ovakvih kekseva mogu povećati rizik od karijesa kod vašeg deteta

Bezbedni materjali za glodalice

Najbolji materijali za glodalice su prirodni materijali, kao 100 % prirodna guma ili pamuk. Plišane igračke ili jednostavna mekana pamučna krpa mogu da pruže olakšanje i uživanje vašem mališanu. Medicinski silikon je takođe bezbedan i verovatno najotporniji na fizičko oštećivanje, i među ostalim materijalim najlakši za održavanje.

Kada birati glodalicu, razmisliteo dotodašnjem ponašanju vaše bebe. Ako preferira da žvaće ćebad i odeću, onda je pamučna glodalica najprikladnija. Sa druge strane, ako vaš mališan preferira tvrđe površine i kućne predmete, onda biste mogli da razmislite o tvrdoj gumenoj ili drvenoj igrački.

Dodatne osobine koje biste mogli da potražite u igračci za nicanje zuba uključuju:

  • Da li se lako čisti?
  • Da li je obezbeđuje dodatne beneficije za vašu bebu, kao razvoj motornih sposobnosti?
  • Da li obezbeđuje različite vrste stimulacija, kao što su zvuci, šareni dizajn ili različite teksture?
  • Da li može da se hladi u frižideru?

Za dodatno olakšanje, možete da ohladite glodalicu u frižideru. Hladnoća će pomoći da desni utrnu i da se smanji bol. Samo nemojte da je zamrzavate, pošto direktan kontakt sa ledenim površinama može da ošteti desni. Takođe možete staviti gel za nicanje zuba na mesta kontakta glodalice sa desnima.

Kako voditi računa o igračkama za nicanje zuba?

Obrišite igračku nakon svake upotrebe. U zavisnosti od glodalice, možda možete da je operete u mašini za sudove ili za veš, samo najpre proverite uputstvo.

Redovno proveravajte štetu na glodalici. Kako zubi vaše bebe rastu, moguće je da će igračka doživeti kidanje i grebanje, pa ako primetite da neki delovi mogu da se odlome i da ih vaša beba proguta, smesta zamenite igračku.